Sıkça Sorulan
Sorular

https://ardklinik.com/wp-content/uploads/2020/04/img-people.png
https://ardklinik.com/wp-content/uploads/2020/04/floater-1.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Dişlerimde bir problem yok. Yine de diş hekimine gitmem gerekiyor mu?

Diş hekimine düzenli olarak kontrol olmak gerekmektedir, çünkü ağız içerisinde sizin farkında olmadığınız problemler meydana gelebilmektedir.

Gülüşünüzün görünümü önemlidir ve diş hekiminiz dişlerinizin sağlıklı ve güzel görünmesine yardımcı olabilir. Diş hekimliğindeki gelişmeler sayesinde artık lekeli, eksik veya şekilsiz dişlerle yetinmek zorunda değilsiniz. Günümüz diş hekimliği, güvenle gülümsemenize yardımcı olabilecek birçok tedavi seçeneği sunmaktadır:

  • Profesyonel diş beyazlatma
  • Doğal diş görünümünü taklit eden dolgular
  • Gülüş Tasarımı
Diş hekimini ziyaret etmek neden bu kadar önemlidir?

Diş hekimini düzenli olarak ziyaret etmek yalnızca dişlerinizi sağlıklı tutmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzun geri kalanını da sağlıklı tutmanıza yardımcı olur. Diş bakımı önemlidir çünkü:

  • Diş çürümesini önlemeye yardımcı olur.
  • Diş ve kemik kaybına yol açabilen periodontal (diş eti) hastalığına karşı korur.
  • Ağız kokusunu önler – fırçalamak, diş ipi kullanmak ve diş hekimini düzenli olarak ziyaret etmek, ağzınızda ağız kokusuna neden olan bakteri miktarını azaltmaya yardımcı olacaktır.
  • Size daha çekici bir gülümseme verir ve özgüveninizi arttırır.
  • Yiyecek, içecek ve tütün ile lekelenmelerini önleyerek dişlerin parlak görünmesine yardımcı olur.
  • Dişlerinizi güçlendirir, böylece hayatınızın geri kalanında sağlıklı, güzel gülüşlerin tadını çıkarabilirsiniz!
Benim için doğru diş hekimini seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Nihai kararınızı vermeden önce birkaç diş hekimine muayene olmak isteyebilirsiniz. İlk ziyaretiniz sırasında diş hekiminin sizin için uygun olup olmadığını belirleyebilmelisiniz. Randevunuz sırasında aşağıdakileri göz önünde bulundurun:

  • Randevu programı uygun mu?
  • Kliniğe ulaşım ve yakınlık kolay mı?
  • Klinik temiz ve düzenli görünüyor mu?
  • Tıbbi ve diş geçmişiniz kaydedildi ve kalıcı bir dosyaya yerleştirildi mi?
  • Diş hekimi iyi ağız sağlığı için teknikleri açıklıyor mu?
  • Tedavi planlanmadan önce size maliyet bilgisi sunuluyor mu?
Diş kontrolleri arasında dişlerimin bakımını nasıl yapabilirim?
  • Her zaman günde en az iki kez dişlerinizi fırçalamayı ve en az bir kez diş ipi kullanmayı unutmayın!
  • Çok şekerli yiyeceklerden kaçının (şeker, ağzınızda büyüyen bakteri miktarını artırır ve daha fazla plak ve muhtemelen boşluklara neden olur) ve tütünden kaçının (bu, dişlerinizi lekeleyebilir, diş eti hastalığına neden olabilir ve sonunda ağız kanserine yol açabilir).
  • Dilinizi fırçalamaktan korkmayın! Dilinizi fırçalayarak yiyecek parçacıklarını giderecek ve plak oluşumuna neden olan bakteri miktarını azaltacaksınız. Dil fırçalamak da nefesinizi taze tutmanıza yardımcı olur. Rutin muayenenizi planladığınızdan emin olun. Altı ayda bir diş hekimini ziyaret etmeniz önerilir.
Çocuğumu kaç yaşında diş hekimine götürmeye başlamalıyım?

Amerikan Pediatrik Diş Hekimliği Akademisi (AAPD), çocukların ilk olarak altı aylıkken ve en geç bir yaşında diş hekimine gitmelerini önermektedir. Bu süre zarfında çocuğunuzun süt dişleri çıkacak ve diş hekiminiz çocuğunuzun ilk birkaç dişinin sağlığını inceleyebilecektir. İlk ziyaretten sonra, altı ayda bir düzenli kontroller planladığınızdan emin olun.

Diş fırçamı ne zaman değiştirmeliyim?

Diş fırçanız, özellikle dişlerinizi her seferinde iki ila üç dakika boyunca günde iki kez fırçalıyorsanız, sonunda yıpranacaktır. Diş hekiminiz yetişkinlerin ve çocukların diş fırçalarını üç ayda bir değiştirmelerini önerir. Elektrikli diş fırçası kullanıyorsanız, diş fırçası başlıklarını çok sık değiştirmeniz gerekmeyebileceğinden kullanım talimatları okuduğunuzdan emin olun. Diş eti hastalığı olan hastalar, herhangi bir bakterinin yayılmasını önlemek için diş fırçalarını her dört ila altı haftada bir değiştirmeye teşvik edilir. Fırçaladıktan sonra, mikropları öldürmek ve kılları temiz tutmak için diş fırçanızı sıcak suyla durulayın. Hastaysanız, diş fırçanızı mümkün olan en kısa sürede değiştirdiğinizden emin olun.

+90 (242) 606 15 15
https://ardklinik.com/wp-content/uploads/2022/07/kadin-1.png
Dişlerimi ne sıklıkla fırçalamalıyım?

Diş hekimlerine göre dişlerinizi günde en az iki kez fırçalamalısınız. Fırçalama, bakterilere neden olan plağı ortadan kaldırarak dişlerinizi, diş etlerinizi ve ağzınızı temiz ve sağlıklı tutar. Ayrıca dişlerinizi fırçalarken yumuşak kıllı bir diş fırçası ve diş macunu kullanmanız önerilir. En az bir dakika üst dişlere, bir dakika alt dişlere zaman ayırmalı ve dilinizi fırçalamayı unutmayın; nefesinizin taze kokmasına yardımcı olacak!

Diş eti hastalığı nedir?

Periodontal hastalık olarak da bilinen diş eti hastalığı, çoğunlukla erken evresinde tedavi edilmeyen plak ve bakteri oluşumundan kaynaklanır. Periodontal hastalığın diğer nedenleri arasında tütün kullanımı, diş gıcırdatma, bazı ilaçlar ve genetik sayılabilir. Diş eti iltihabı diş eti hastalığının başlangıç ​​aşamasıdır ve tespit edilirse tedavi edilebilir. Tedavi edilmeyen diş eti iltihabı diş eti hastalığına dönüşebilir. İlerlemiş diş eti hastalığı diş ve kemik kaybına yol açar ve kalıcı bir durumdur. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak ve altı ayda bir diş hekimini ziyaret etmek, diş eti iltihabını ve daha ciddi periodontal hastalıkları önlemeye yardımcı olacaktır.

Bir sonraki muayenemi nasıl planlayabilirim?

Sadece kliniğimizi arayın! Ön büro personelimiz, bir sonraki diş muayenenizi istediğiniz zaman planlamanıza yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Yeni bir hastaysanız, lütfen bize bildirin ve ilk diş hekimi ziyaretiniz için ihtiyacınız olan tüm bilgileri size sağlayacağız.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
bt_bb_leaflet_map_coverage_image

Bize Mesaj

Gönderin

    Bize Ulaşın

    +90 533 762 52 15

    Copyright 2021 by ARD Klinik. Tüm hakları saklıdır.

    bt_bb_section_top_section_coverage_image